02 427 66 99
 за поръчки и консултации
Всички категории
Какво представляват UC слушалките

11.03.2022 15:30:59

Какво представляват UC слушалките

Какво представляват UC слушалките

Още преди работата от разстояние да стане една от най-големите тенденции на това поколение, слушалките с микрофон си бяха доста популярен аксесоар. Те са неразделна част от много офиси и колцентрове. Качествен комплект може да е много удобен и да предлага шумоизолация, добро ниво на звука и да подобри продуктивността.

Сега офисите в движение са още по-популярни и слушалките с микрофон са много по-важен компонент. Трудно е да се гарантира, че служителят няма да се разсейва, когато работи от разстояние, но може да му се помогне. С добър модел слушалки служителят ще е по-концентриран и ще му е по-комфортно да работи.

Модерните комплекти имат най-различни функции – дори светлини, които да показват, че потребителят говори и е зает, както и функции за шумоизолиране. Всичко това променя начина, по който работим и тези инструменти са все по-атрактивни за служителите. Ако искате да запазите концентрацията си, определено ви трябват подобни слушалки. Ето и какво представляват UC слушалките и какво трябва да знаем за тях.

За разлика от стандартните слушалки за iPod например, или за игри, UC устройствата имат специфични функции. Това са устройства, които са направени специално за бизнес цели. Производителите им работят в посока тези устройства да са удобни на бизнес потребители и да са по-удобни и интуитивни за такива цели.

Според Grandview Research пазарът на бизнес слушалките ще достигне 4.3 млрд. долара до края на 2025 г. Интересът към по-леките им комфортни модели се увеличава за сметка на големите и тежки слушалки.

Служителите откриват, че когато са в офис или в движение, слушалките им помагат да са по-продуктивни. UC слушалките имат специални функции. Те включват интеграция с определени софтуерни или AI инструменти. Те предлагат по-чист звук и по-качествени микрофони за разговори, но имат и специални функции като: 

  • Активна изолация на околния шум;
  • Разпознаване на гласовете, за да ги оптимизира и изведе на преден план;
  • Поддръжка на гласови асистенти, за да се управляват различни функции само с глас;
  • Различни форми за целодневен комфорт;
  • Интеграция с популярни платформи като Microsoft Teams;
  • Безжична връзка, за да е по-комфортно движението и да няма зависимост от кабели;
  • Диоди за заетост, автоматична смяна на статуса, за да е ясно на колегите, че сте в разговор;

Днешните UC слушалки са много по-интелигентни. Тези модели могат автоматично да засичат, кога потребителят е в гласов разговор и да активират диода за заетост, функцията за шумоизолация и да оптимизират звука. Също така ще информират колегите през приложението за колаборация, че сте заети. Дори може да пренасочат други входящи разговори през това време.

Слушалките в т.нар. Unified Communications сегмент са ефикасни и практични. Те помагат на служителите да подобрят качеството на разговорите и съответно продуктивността си. Няма значение дали купувате такива слушалки за служител в колцентър или офис. Правилното устройство ще намали разсейването и ще подобри работата им.

Модерните служители търсят по-голяма гъвкавост на работното място и слушалките трябва да се адаптират към това. Лидерите в сегмента инвестират повече време в разработката на по-здрави и удобни модели. Все пак трябва да се има предвид, че често тези слушалки може да се носят с часове, особено в колцентър например. Затова трябва да са удобни за дълго носене. Затова трябва да се имат предвид предпочитанията и на служителите, когато се избират слушалки.

Модерните UC слушалки също са „гъвкави“. Има модели с кабел, които са подходящи за хора, които седят на едно място и не им трябва батерия. Има и безжични модели за хората в движение, като някои модели са с мощни батерии достатъчни за целия ден. Дори и тези модели предлагат високо качество на звука и шумоизолацията. Освен това има и най-различни стилове и аксесоари.

Много производители експериментират и с допълнителни екстри като AI асистенти, които да помагат на служителите да свършат повече работа. Скъпите модели могат да разпознават гласови задачи, да организират срещи или да ги записват с една команда. Така е още по-лесно за служителите да работят, без да се притесняват за всеки детайл.

Бъдещето на UC слушалките

Възможностите на аудиотехнологиите се развиват и с това и потенциала на UC слушалките. Днешните модели предлагат активна изолация на шума и AI интеграция. Утрешните решения може да са още по-впечатляващи. Представете си слушалки, които автоматично могат да превеждат различни езици в реално време. Или пък слушалки, които да блокират целия околен шум с по-приятна и разпускаща среда. Това е само началото на възможностите, които се разработват.

5G и новото поколение на Wi-Fi ще открият още възможности пред слушалките. Бъдещето на безжичните UC слушалки може да бъде още по-впечатляващо. Връзките с ниска латентност означават, че можем да влезем в свят, в който слушалките ще използват и визуални елементи, не само аудио. Вече има доста пример и за AR и VR устройства, които влизат на пазара на крайни потребители. Има много възможности и за бизнес производителите.

Интелигентният софтуер в тези слушалки може да направи разговорите ни още по-умни. AI алгоритъм може интелигентно да филтрира човешкия глас през микрофона. Това означава, че клиентът ще ви чува ясно и околният шум няма да му пречи. Алгоритъм за машинно обучение пък може да бъде обучен да разпознава биометрични маркери, за да повиши сигурността на работното място.

Някои бизнес лидери вече експериментират с неща, като обработка на натурален език – NLP. Това увеличава разбирането на нормален говор от страна на устройствата и съответно може да бъде важна част от бъдещето на UC слушалките. В близките години ще откриваме още начини как филтрите и технологиите около тях да помагат дори и за откриването на измами.

Инвестиране в правилните UC слушалки

Unified Communication слушалките са важна част от оборудването на всеки екип. Няма значение дали става дума за хора, които работят от дистанция, в различни обстановки или в офис, слушалките са ключови. Но, както много други неща в света на UC, няма едно универсално решение.

Някои компании ще имат необходимост от UC слушалки с най-новите технологии. Големите корпорации имат различни нужди от малките фирми. Големите брандове често „скачат“ на най-новите тенденции и технологии като AI. По-малките производители предпочитат по-евтини модели, които все пак са практични. Няма правилен начин да се отключат всички ползи за екипа.

Която и посока да изберете с инвестициите си за UC слушалки, трябва да знаете, че ще си заслужава, защото необходимостта от тях си остава. В ерата на постоянното движение и развитие, добрите слушалки са задължителни за служителите.

   Диджитал Бокс разполага с разнообразна гама от сертифицирани слушалки , които може да намерите :

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Продукти за бизнеса и интересни статии от Digital Box

Какво представляват UC слушалките

Какво представляват UC слушалките

Какво представляват UC слушалкитеОще преди работата от разстояние да стане една от най-големите тенденции на това поколение, слушалките с микрофон си бяха Какво представляват UC слушалкитеОще преди работата от разстояние да стане една от най-големите тенденции на това поколение, слушалките с микрофон си бяха 2022-03-11T17:08:11+02:00 Какво представляват UC слушалките

<p><strong>Какво представляват UC слушалките<br /></strong></p> <p>Още преди работата от разстояние да стане една от най-големите тенденции на това поколение, слушалките с микрофон си бяха доста популярен аксесоар. Те са неразделна част от много офиси и колцентрове. Качествен комплект може да е много удобен и да предлага шумоизолация, добро ниво на звука и да подобри продуктивността.<br /><br /></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11703/files/image/5220.jpg" width="586" height="486" class="alignleft" /></p> <p>Сега офисите в движение са още по-популярни и слушалките с микрофон са много по-важен компонент. Трудно е да се гарантира, че служителят няма да се разсейва, когато работи от разстояние, но може да му се помогне. С добър модел слушалки служителят ще е по-концентриран и ще му е по-комфортно да работи.</p> <p>Модерните комплекти имат най-различни функции &ndash; дори светлини, които да показват, че потребителят говори и е зает, както и функции за шумоизолиране. Всичко това променя начина, по който работим и тези инструменти са все по-атрактивни за служителите. Ако искате да запазите концентрацията си, определено ви трябват подобни слушалки. Ето и какво представляват <span>UC </span>слушалките и какво трябва да знаем за тях.</p> <p>За разлика от стандартните слушалки за <span>iPod </span>например, или за игри, <span>UC </span>устройствата имат специфични функции. Това са устройства, които са направени специално за бизнес цели. Производителите им работят в посока тези устройства да са удобни на бизнес потребители и да са по-удобни и интуитивни за такива цели.</p> <p>Според <span>Grandview Research </span>пазарът на бизнес слушалките ще достигне 4.3 млрд. долара до края на 2025 г. Интересът към по-леките им комфортни модели се увеличава за сметка на големите и тежки слушалки.</p> <p>Служителите откриват, че когато са в офис или в движение, слушалките им помагат да са по-продуктивни. <span>UC </span>слушалките имат специални функции. Те включват интеграция с определени софтуерни или <span>AI </span>инструменти. Те предлагат по-чист звук и по-качествени микрофони за разговори, но имат и специални функции като:&nbsp;</p> <ul> <li>Активна изолация на околния шум;</li> <li>Разпознаване на гласовете, за да ги оптимизира и изведе на преден план;</li> <li>Поддръжка на гласови асистенти, за да се управляват различни функции само с глас;</li> <li>Различни форми за целодневен комфорт;</li> <li>Интеграция с популярни платформи като <span>Microsoft Teams;</span></li> <li>Безжична връзка, за да е по-комфортно движението и да няма зависимост от кабели;</li> <li>Диоди за заетост, автоматична смяна на статуса, за да е ясно на колегите, че сте в разговор;</li> </ul> <p>Днешните <span>UC </span>слушалки са много по-интелигентни. Тези модели могат автоматично да засичат, кога потребителят е в гласов разговор и да активират диода за заетост, функцията за шумоизолация и да оптимизират звука. Също така ще информират колегите през приложението за колаборация, че сте заети. Дори може да пренасочат други входящи разговори през това време.</p> <p>Слушалките в т.нар. <span>Unified Communications </span>сегмент са ефикасни и практични. Те помагат на служителите да подобрят качеството на разговорите и съответно продуктивността си. Няма значение дали купувате такива слушалки за служител в колцентър или офис. Правилното устройство ще намали разсейването и ще подобри работата им.<br /><br /></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11703/files/image/zone-wireless-twitter-image.webp" width="757" height="479" class="aligncenter" /></p> <p>Модерните служители търсят по-голяма гъвкавост на работното място и слушалките трябва да се адаптират към това. Лидерите в сегмента инвестират повече време в разработката на по-здрави и удобни модели. Все пак трябва да се има предвид, че често тези слушалки може да се носят с часове, особено в колцентър например. Затова трябва да са удобни за дълго носене. Затова трябва да се имат предвид предпочитанията и на служителите, когато се избират слушалки.</p> <p>Модерните <span>UC </span>слушалки също са &bdquo;гъвкави&ldquo;. Има модели с кабел, които са подходящи за хора, които седят на едно място и не им трябва батерия. Има и безжични модели за хората в движение, като някои модели са с мощни батерии достатъчни за целия ден. Дори и тези модели предлагат високо качество на звука и шумоизолацията. Освен това има и най-различни стилове и аксесоари.</p> <p>Много производители експериментират и с допълнителни екстри като <span>AI </span>асистенти, които да помагат на служителите да свършат повече работа. Скъпите модели могат да разпознават гласови задачи, да организират срещи или да ги записват с една команда. Така е още по-лесно за служителите да работят, без да се притесняват за всеки детайл.</p> <p><strong>Бъдещето на UC слушалките</strong></p> <p>Възможностите на аудиотехнологиите се развиват и с това и потенциала на <span>UC </span>слушалките. Днешните модели предлагат активна изолация на шума и <span>AI </span>интеграция. Утрешните решения може да са още по-впечатляващи. Представете си слушалки, които автоматично могат да превеждат различни езици в реално време. Или пък слушалки, които да блокират целия околен шум с по-приятна и разпускаща среда. Това е само началото на възможностите, които се разработват.</p> <p>5<span>G </span>и новото поколение на <span>Wi-Fi </span>ще открият още възможности пред слушалките. Бъдещето на безжичните <span>UC </span>слушалки може да бъде още по-впечатляващо. Връзките с ниска латентност означават, че можем да влезем в свят, в който слушалките ще използват и визуални елементи, не само аудио. Вече има доста пример и за <span>AR </span>и <span>VR </span>устройства, които влизат на пазара на крайни потребители. Има много възможности и за бизнес производителите.</p> <p>Интелигентният софтуер в тези слушалки може да направи разговорите ни още по-умни. <span>AI </span>алгоритъм може интелигентно да филтрира човешкия глас през микрофона. Това означава, че клиентът ще ви чува ясно и околният шум няма да му пречи. Алгоритъм за машинно обучение пък може да бъде обучен да разпознава биометрични маркери, за да повиши сигурността на работното място.</p> <p>Някои бизнес лидери вече експериментират с неща, като обработка на натурален език &ndash; <span>NLP. </span>Това увеличава разбирането на нормален говор от страна на устройствата и съответно може да бъде важна част от бъдещето на <span>UC </span>слушалките. В близките години ще откриваме още начини как филтрите и технологиите около тях да помагат дори и за откриването на измами.</p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11703/files/image/054.jpg" width="782" height="521" class="aligncenter" /></p> <p></p> <p><strong>Инвестиране в правилните UC слушалки</strong></p> <p><span>Unified Communication </span>слушалките са важна част от оборудването на всеки екип. Няма значение дали става дума за хора, които работят от дистанция, в различни обстановки или в офис, слушалките са ключови. Но, както много други неща в света на <span>UC, </span>няма едно универсално решение.</p> <p>Някои компании ще имат необходимост от <span>UC </span>слушалки с най-новите технологии. Големите корпорации имат различни нужди от малките фирми. Големите брандове често &bdquo;скачат&ldquo; на най-новите тенденции и технологии като <span>AI. </span>По-малките производители предпочитат по-евтини модели, които все пак са практични. Няма правилен начин да се отключат всички ползи за екипа.</p> <p>Която и посока да изберете с инвестициите си за <span>UC </span>слушалки, трябва да знаете, че ще си заслужава, защото необходимостта от тях си остава. В ерата на постоянното движение и развитие, добрите слушалки са задължителни за служителите.</p> <p><strong>&nbsp; &nbsp;Диджитал Бокс&nbsp;разполага с разнообразна&nbsp;гама от сертифицирани слушалки , които може да намерите :</strong></p> <p><a href="https://digitalbox.bg/category/unified-communication-slushalki"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11703/files/image/kup.jpg" width="143" height="33" class="aligncenter" /></a></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки